...Heart Lover.: It's Hot in Sunway Lagoon.

Monday, April 30, 2012

It's Hot in Sunway Lagoon.

Minggu lepas minggu busy.
Ada presentation untuk subjek Pengajian Islam.
Lawatan ke LPPKN.
Theater untuk subjek English P.G.

So, Sabtu, serang Sunway Lagoon,
kurangkan stress, kurangkan duit dalam dompet.
Haha.

Dalam bas.

Kami buat keputusan masuk all parks,
yang mana menterbangkan duit sebanyak RM75 + RM10 deposit.
Owh,
rates berbeza bergantung dengan umur dan kewarganegaraan.



Dimulakan dengan Water Park.
Gambar di Water Park tiada, camera betapa dalam locker sebab dia tak tau berenang.
Apa yang boleh aku gambarkan,
air masuk dalam hidung aku dengan deras.
Ya, aku pun macam camera, tidak tau berenang.

Aku mau harimau seekor. Boleh?

Lepas Water Park, 
beralih kepada Wild Life Park, 
Amusement Park, 
Scream Park,
dan akhir sekali Extreme Park.

Rimba?

Ini kali ke 3 aku pergi theme park, selepas Times Square & Genting Highland.
Tapi ini kali pertama aku termuntah.
Malu.
Nasib baik saksi kejadian cuma seorang.
Haha!
Waffle, ice cream & lemonade yang aku telan keluar dari tekak dengan jayanya.

Pening. Pening. 

Roller coaster. Blablabla.

Flying Fox. ATV.  Suka! Suka!

Dipendekkan cerita,
sehari adalah tidak cukup untuk kau habiskan rides & attractions yang ada kat Sunway Lagoon.
"So many choices, so little time."

Akhir sekali, sebagai penutup, gambar dinner aku pada hari kejadian.

Sushi. But no wasabi please. 

Update: 
Oh ya, pesanan aku,
bawa duit extra kalau nak melantak kat Sunway Lagoon. 
Harga makanan macam dah kena exchange rate Euro!
Makanan dari luar tidak dibenarkan bawa masuk. 
Sobsssssssssssss.

6 Respondent(s):

Mimieyy said...

Waaa. Sushi! Teringin mau makan. Hihihi

BTW, sya tersangat-sangatlah suka blog anda yg memaparkan ttg kisah kisah pengembaraan ke sana ke sini. Ngeeee~! Me jealous :p

dG said...

@Mimieyy
bah nnt try la mkn sushi k? ;)

mcm pengembaraan doreamon sdh kn? jgn jelez, nnt sepa tau mimi mgembara lg jauh. XD

Nadila said...

omg extreme park. cemburu ak tau =_=

dG said...

@Nadila
bah nnt len kali ah~ lpas ko spm. :P

nekmo baik hati..hehhe said...

huhu... eh, kau ni dah jadi blog jalan2.. haha...aku dok lama sini pun nda pernah p sunway lagoon tu... mauk kick laju2... hahhaa.... wehhhhhh.. aku takut la nak naik..kunk muntah macam ang... huhu.. Y-Y

dG said...

@nekmo baik hati la sgt. HAHA!
blog aku nie ikut suka hati ja tukar tema. HAHAHA! skjap mknn, skjp jln2. ^_^"

p la sunway lagoon tu. ang try dlu bru ang tau ang muntah ke x. HEHEHEHEHE!