...Heart Lover.: Penang Trip. #1

Friday, March 16, 2012

Penang Trip. #1

12/3/2012.
Day 1.

Trip ke Pulau Pinang bermula seawal 6 pagi, bertolak dari hostel ke LCCT untuk flight 8.35 pagi.

Pagi yang gelap, kini sudah terang.

LCCT vs awan

Arrived in Penang International Airport, Bayan Lepas, lebih kurang 9.30 pagi. Flight group aku paling awal, so terpaksa duduk termanggu menunggu ketibaan group yang lain atas sebab flight berbeza-beza. Tunggu dari 9.30 pagi sampai 3.00 petang.

Penang International Airport vs waiting

Lunch in Pinang Kopitiam (Airport), perasmian untuk menjamu selera di Penang.

Makan Nasi Goreng Bombay, tiada penyesalan dikesan pada lidah dan perut. Sedap!
Tapi Hokkien Mee yang kawan order, agak mengecewakan. Tawar and cair. Sobssss.

Bila semua dah sampai, bertolak dari airport ke tempat penginapan. Say hi to our tour guide, Azrai and his assistant Zulhairi from FriendlyPartner Enterprise. Untuk 3 hari 2 malam, depa ni lah yang uruskan kami.


Menginap di Ali's Motel, located in Teluk Bahang. Jatuh cinta dengan lanskap Motel tersebut!

Ali's Motel. Nature, fresh look.

Lepas bahagikan bilik, susun luggage, solat dan tepek bedak tebal-tebal, perjalanan diteruskan. Destinasi pertama, Toy Museum!

Located in Tanjung Bungah.

Bringing back my childhood memories. :')

Lots of toys, dolls, etc.

Next station, Gurney Drive! A place for hawker food and sea-watch! Makan!

Laksa Penang. Kawan cakap bukan rasa Laksa Penang sebenar. Sobss.
Pasembuq (pinggan dah licin. Haha). Sedap! Boleh cover Laksa yang mengecewakan.

Gurney Drive night view.

Hala tuju terakhir untuk hari pertama trip, Batu Ferringhi Night Market.

Tengok-tengok dan beli-beli souvenir. 

Pesanan penaja : Kena pandai tawar-menawar harga. ;)

Selesai membeli, kami pun blah. Kembali pulang ke Motel.
Tidur!

4 Respondent(s):

Nadila said...

omg ak nmpak beauty & the beast!

Mimieyy said...

Teringin mau pergi toy museum. macam best. muzium terbesar di dunia ek? nak pergi!! heheehe

nekmo said...

wah2.... huhu... dah bertukar jadi blog travel... >.< tapi, makanan still ada.. hahaha

dG said...

@Nadila
mmg e2 pointt aku ltak gmbr tu! HAHAHHAHA

@Mimieyy
d tulis mcm tu la, yg tbesar. tp dgr2 tbesar d asia skrg nie. xpasti. tp mmg best c2. :)

@nekmo
mknn mana boleh tinggal. feveret tu! HAHAHA