...Heart Lover.: Aku tercabar.

Friday, June 25, 2010

Aku tercabar.


Minggu nie aku sangat emosi. Tercabar yang amat. Rasa macam mahu terkam orang!

Ingatkah kau dengan entry ini?

Passport itu sia²! Aku kecewa! Baiklah. Mari dengar aku bergosip.

12 Jun yang lalu (karangan bahasa melayu), aku dengan semangat berkobar² pergi taklimat untuk persediaan sebelum pergi menyambung study. Sebilangan bakal² pelajar yang akan menyambung study dibekalkan tiket, termasuk aku. Dalam tiket aku, arah tuju yang tertulis adalah Kuching. Aku percaya dengan tiket tu walaupun surat tawaran aku belum sampai.

So, aku buat passport. Dan buat akaun yang sesuai dengan kolej. Sebab, lain kolej, lain jenis akaun kan? Medical check up pun aku belum buat sebab kolej di Kuching suruh buat di Kuching saja.

Tiba², 3 hari lepas pihak kolej call. Dan cakap aku bakal ditempatkan di negeri yang bukan negeri Sarawak. Dan dengan penuh keterkejutan aku akhirnya hilang pertimbangan waktu bercakap dengan Cik tersebut. Keluar slang Sabahan aku yang pekat. Tidak dapat control macho lagi dengan berbahasa standard. HAHAHA. Aku dapat agak yang Cik itu sedang senyum² menahan ketawa beliau. (=_=") 

Disebabkan surat tawaran aku belum sampai, aku jadi lebih emosi. Sudah banyak persediaan aku buat untuk pergi Sarawak, hujung² pergi negeri lain pula. Haihhhh.

Passport aku, simpan sebagai kenangan. Akaun? gua mahu ambil balik duit gua! Gua terpaksa buat akaun lain. HUHUHU. Then aku terpaksa rush mahu buat medical check up. Tiket terpaksa tukar. Arghhhhhhhhhhhhh! Tensi! Tensi!
















Sabar sajalah aku. Tsk tsk. T-T

Withlove~♥;
Photobucket

5 Respondent(s):

tQah said...

hye dear...

sempat lg cter pasal cik lebah y sedang demam tue ek...hihi..

sbar yea dear...

sis kt cni jgn kamu terkam pulak...
hahhaha....
;p

rin~eirie de' sEcond said...

dG..
adoiii..apa pasal la dorang sdiakan tiket:kuching sedangkn dpt negri lain. hurmmmm.

huhuh,kalo ko stadi d kuching bole la kita jumpa2 kan..CEkewa jg la..

♥dG♥ said...

::tQah>
sempat ja sis klau psal lebah tu~ XD
yup, sbr~ +_+
xterkam sis~ syg bnyk2 ja. ^___^

::rin>
iya kak! nda patut tul diorang bg harapan palsu! (eceh~ HEHEHE)
cekewa jua aku nie~ ada sdh angan2 aku mau jmpa kkak d sna tp nda ksampaian~ HUHUHU.

✿nenek moden✿ said...

pastu dg dpt dekat mana?

♥dG♥ said...

Selangor nek~ T-T