...Heart Lover.: Dendam yang tidak lumat?

Saturday, March 19, 2011

Dendam yang tidak lumat?

Aku jenis yang pendam rasa dalam hati. Orang cakap jangan pendam, nanti jadi barah. Kalau jadi barah, terpaksa pergi hospital. Kat hospital nanti kena buat kemoterapi untuk rawat barah. Kemoterapi tu sakit. OK OK aku berhenti mengarut.

Atas sebab aku pendendam, aku nie agak berbahaya. Lebih kurang macam bom jangka yang tunggu masa nak meletup kebabooom hancur lebur.


LEBUR.


Sekali kau buat aku down dan menangis, aku akan simpan dalam hati buat jangka masa yang agak lama atau sangat lama! Walau kau layan aku dengan sangat baik lepas 'kejadian' tu, aku akan sentiasa ingat betapa down dan sedihnya aku waktu kau buat air mata aku jatuh!

Sorry. Entah kenapa aku susah nak tolerate dengan kau. But still, aku tetap cuba mau buang semua rasa nie jauh-jauh.

Note: Kadang-kadang aku penat jadi hipokrit dengan diri sendiri.

6 Respondent(s):

hEartlEss said...

be urself. :)

mr_mrs mikko said...

sabar2..
jgn peduli org lain..
yg pnting kta selesa dgn cara kita..
dan happy2 slalu!
:)

kalo tlampo fikir masalh,
nda siok jg kan...
bagus fikir dri sndiri,
nda jg mengacau org lain!
hihi

♥dG♥ said...

heartless. yup2. be myself. :D

mr_mrs mikko. itu la tu. brabis sdh nie mlas mau pduli urg. tp kdg2 tpeduli jgk. HEHEHE

Anonymous said...

dg.....ermmm....memang perit hati ni..kita je tau tahap mana...bg nekmo..nekmo pernah lalui gak benda2 mcm ni..kita ni mmg takkan lari punya drpd perasaan ni...lagi lama kita pendam...lagi perit...pendam dalam unconcious mind....hmm...bila dh melepasi threshold...pergghhh.....taknak ckp da..heheh

-nekmo-

♥dG♥ said...

nekmo. HAHA. siyes, dah nk smpai thp supersaia dh nie. kdg2 ssah nk pendam, hmpir nk tlepas marah. grrrrrrrrrrr.

Anonymous said...

cinta itu indah
merubah ramah menjadi amarah
tawa jadi tangis
suka jadi duka..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan.